Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Σοκ από το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής το βράδυ της Τρίτης.

Όλα συνέβησαν, όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες γάζωσαν στην κυριολεξία με πυροβόλα όπλα τη σκοπιά και την είσοδο του τμήματος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι αστυνομικοί, εκ των οποίων μία γυναίκα. Επίσης ένας πολίτης που περνούσε από το σημείο λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ.

Η γυναίκα, δόκιμη ειδική φρουρός, υπεβλήθη σε εγχείρηση στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν τουλάχιστον 50 κάλυκες και αναμένεται από τα βαλλιστικά εργαστήρια η ταυτοποίησή τους με κάλυκες από άλλες επιθέσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια οργάνωση ευθύνεται για το μακελειό. Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχουν σημειωθεί με παρόμοιο τρόπο επιθέσεις εναντίον δύο αστυνομικών τμημάτων. Η μία πραγματοποιήθηκε εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας τον Απρίλιο του 2007, για την οποία την ευθύνη είχε αναλάβει ο «Επαναστατικός Αγώνας» και στην οποία χρησιμοποιήθηκε υποπολυβόλο MP5 9 χιλιοστών. Η δεύτερη επίθεση έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο από την «Σέχτα Επαναστατών» εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού. Εκεί είχε χρησιμοποιηθεί υποπολυβόλο τύπου Scorpion.

Την ίδια ώρα, τέσσερις κλεμμένες μοτοσικλέτες, εκ των οποίων η μία βρέθηκε στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στου Παπάγου και οι υπόλοιπες τρεις στο Μετρό του Χαλανδρίου, εξετάζονται, ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για τα οχήματα διαφυγής των δραστών.

Για το συμβάν ενημερώθηκε αμέσως ο πρωθυπουργός από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος μετέβη στον τόπο της επίθεσης λίγη ώρα μετά το συμβάν. Εν συνεχεία, ο κ. Χρυσοχοΐδης πήγε μαζί με την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στον Ερυθρό Σταυρό, όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες. Ο υπουργός δεσμεύθηκε για «άμεση και αποφασιστική απάντηση» σε δηλώσεις του έξω από το νοσοκομείο, ενώ χαρακτήρισε την επίθεση «άνανδρη, δολοφονική και 100% τρομοκρατική». «Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα επικράτεια του φόβου», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Την επίθεση καταδίκασε τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας όσο και ο πολιτικός κόσμος της χώρας.

Σημειώνεται ότι το χτύπημα σημειώθηκε ένα 24ωρο από την επικήρυξη των τριών «Ληστών με τα Μαύρα», για τους οποίους εξετάζεται τυχόν σύνδεσή τους με τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά και παραμονή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.