Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Επίθεση στο σπίτι της Γιαννάκου

Αυτοσχέδιος ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη, λίγο πριν τις 04.30, στην πολυκατοικία όπου διαμένει η Μαριέττα Γιαννάκου.

Λίγη ώρα νωρίτερα οι τρομοκράτες είχαν κάνει προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην Ελευθεροτυπία και το Alter.

Από την έκρηξη, πάντως, δεν υπήρξαν τραυματισμοί παρά μόνο μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας και σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρίσκεται επί ποδός, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πίσω από την έκρηξη βρίσκεται πιθανότατα η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Η κα Γιαννάκου μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι ειδοποιήθηκαν από την αστυνομία. «Λυπάμαι όλους αυτούς που είναι μηδενιστές και δεν υπολογίζουν τίποτε, ενώ μισούν τους πάντες και τα πάντα. Αυτό θέλει στρατηγική αντιμετώπιση χωρίς πολλές κουβέντες», είπε η κα Γιαννάκου.

Άνανδρη χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ Γιώργος Κουμουτσάκος την επίθεση στην πρώην υπουργό και τονίζει πως ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία θα κερδηθεί με επιμονή, συστηματική δουλειά, μακριά από κάμερες και μικρόφωνα.

«Μήνυμα δεν στέλνεις με σφαίρες και βόμβες» είπε στον ΑΝΤ1 ο Γιάννης Μακρής, Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, ο οποίος καταδίκασε τη νέα επίθεση των τρομοκρατών.