Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Αναζητά τους δράστες η ΕΛ.ΑΣ

Σε συναγερμό έχει τεθεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, ο τρόπος του χτυπήματος δείχνει την Σέχτα Επαναστατών ή τον Επαναστατικό Αγώνα αλλά αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι κάποια νέα οργάνωση, καθώς τα δύο καλάσνικωφ που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη επίθεση. Πάντως, συνολικά 99 κάλυκες περισυλλέγησαν από το σημείο.

Μέσα σε μια εβδομάδα οι δράστες έκλεψαν τις τρεις μοτοσικλέτες, με τις οποίες διέφυγαν και μετά τις εγκατέλειψαν στο Μετρό Χαλανδρίου.

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας των έξι αστυνομικών που τραυματίστηκαν, διασωληνωμένη και σε καταστολή νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα του Ερυθρού Σταυρού η 23χρονη δόκιμη αστυνομικός που τραυματίστηκε από την τρομοκρατική επίθεση. Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση από τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού η κατάστασή της είναι σοβαρή και οι γιατροί παραμένουν επιφυλακτικοί για τα επόμενα δύο 24ωρα.

Άλλοι τρεις ελαφρά τραυματισμένοι αστυνομικοί αναμένεται, σύμφωνα με τον κ. Μαρτίνη, να φύγουν σήμερα ή αύριο, ενώ ένας πήρε ήδη εξιτήριο από την Τετάρτη. Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ο δεύτερος σοβαρά τραυματισμένος αστυνομικός.

«Οι δράστες θα συλληφθούν και θα αποδοθούν στη Δικαιοσύνη. Η Πολιτεία δεν συνομιλεί με τρομοκράτες, η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», διεμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Υπάρχει σχέση συγκοινωνούντων δοχείων μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων, εκτίμησε μέσω του ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Νίκος Καραδήμας και πρόσθεσε ότι κατά το δοκούν αλλάζουν όνομα κάθε φορά.