Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Συνελήφθη Ελληνίδα διπλωματική υπάλληλος στο Ισραήλ

Παραβιάζοντας κάθε έννοια διπλωματικής ασυλίας, οι αστυνομικές αρχές του Ισραήλ συνέλαβαν και κατακράτησαν παρανόμως, Ελληνίδα διπλωματική υπάλληλο που εργάζεται στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα.

Η Ελληνίδα διπλωμάτης βρέθηκε με το αυτοκίνητό της στην ανατολική Ιερουσαλήμ την στιγμή που ξεκινούσε μια διαδήλωση Παλαιστίνιων ενάντια στην πολιτική κατασχέσεων των σπιτιών τους από τις Ισραηλινές αρχές.

Αστυνομικές δυνάμεις του Ισραήλ κινήθηκαν με σκοπό να διαλύσουν τη διαδήλωση και συνέλαβαν την Ελληνίδα διπλωμάτη, παρά το γεγονός ότι η ίδια τους επέδειξε το διπλωματικό της διαβατήριο.

Στη συνέχεια την οδήγησαν σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής, με την κατηγορία της «συμμετοχής σε παράνομη συγκέντρωση και αντίσταση κατά της αρχής», όπου και της αφαίρεσαν το κινητό της τηλέφωνο. Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Ιερουσαλήμ κ. Σ. Αθανασίου, ενημερώθηκε για το συμβάν από μέλη διεθνούς Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης και μετέβη στο αστυνομικό τμήμα αιτώντας την άμεση απελευθέρωση της Ελληνίδας διπλωματικής υπαλλήλου.

Τελικώς, αφέθηκε ελεύθερη τρεις ώρες αργότερα μετά από παρέμβαση του υπουργείου των Εξωτερικών του Ισραήλ.